Apple Fanger TikTok I At Spionere På IPhone-brugere

Billede: Jumpstory

Big brother is watching... Eller, kineserne kigger med, hvis du bruger TikTok. Apple har fanget det kinesiske sociale medie i at udspionere på sine brugere.

Opdagelsen af TikToks spionage af brugernes handlinger og bevægelser skete i forbindelse med, at Apple udbedrede et problem med iOS14. Her opdagede Apple, at en af de apps, der spionerede på brugerne, var TikTok.

Her opsamlede TikTok oplysninger om brugernes bevægelser på skærmen, deres gps-bevægelser og iPhone clipboards, hvilket vil sige alt det, som man som bruger har kopieret for nyligt, efter man har installeret TikTok på sin mobil.

Flere tjenester gør det

TikTok, der ovenpå afsløringen er på vej til at blive forbudt i Indien, er dog ikke den eneste, der benytter sig af det, som kaldes for "clipboard scrapping". På listen er også Viper, samt en lang række amerikanske nyhedsmedier. 

Mere kendt herhjemme er nok Hotels.com af de mange navne på listen over apps, der er blevet fanget i Apples sikkerhedsopdatering af iOS14.

Der er endnu ingen meldinger om, hvorledes Android-enheder er ramt - hvis de overhovedet er det.

I forhold til TikTok er det ikke første gang, at der er problemer i forhold til spionage. Allerede i december 2019 var det sociale medie fra Kina i problemer i USA, da kinesisk overvågningssoftware følger med, når man downloader og installerer appen. 

Det medførte overførsel af en lang række informationer og oplysninger på TikTok-brugere til servere i Kina. Det er heller ikke første gang, at en kinesisk virksomhed er blevet fanget i at spionere på sine brugere. Telefonproducenten Huawei blev i slutningen af 2018 fanget i at gøre lignende.

Tak for støtten

Til sidst takker vi Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af designermøbler fra velkendte brands som By Lassen Møbler, FDB Møbler, Fritz Hansen og mange flere i Illums Bolighus.

 
Erhverv 25 år som købmand i Hjerting

I mere end 25 år har Klaus Moltesen været i spidsen for købmandsforretningen på Havbakken i Hjerting. D. 1 februar kunne den garvede købmand fejre 25 …

Erhverv Ingen sidder stille hos Kids-world

Fysisk inaktivitet er et stigende problem hos danskerne. Det kan have store konsekvenser for kroppen, hvis ikke vi får rørt os nok i løbet af dagen. …

Erhverv Kids-world ekspanderer til Sverige

14 år efter at en af Danmarks største online børneunivers, Kids-world, blev stiftet og kun 1 år efter lanceringen af en engelsk site, har den Esbjerg-…