Danmarks Største Legeplads Opføres I Ribe

Billede: Canva

Ribes børn kan se frem til en nyhed, der er ethvert barns drøm. Danmarks største legeplads bliver opført i Ribe. Legepladsen skal være inspireret af Riberhus Slot og stormflodssøjlen. Herudover kommer der også en lang og spændende forhindringsbane.

I Ribe har man et meget stort projekt på tegnebrættet, nemlig intet mindre end danmarks største legeplads. Legepladsen skal ligge ved sandfanget, der ligger lige overfor Ribe Fritidscenter.

Bag projektet står en lang række af forskellige personligheder fra nærområdet, heriblandt erhvervsfolk, kommunen, handelsstandsforeningen, Ribe Fritidscenter og Esbjerg Kommune.

Projektet har været på trapperne i flere år, og parterne er nu kommet frem til konkrete tegninger på, hvordan legepladsen skal se ud. Resultatet er mildest talt imponerende, og har afsæt i lokalområdet vartegn.

Koster 11 millioner

Legepladsen kommer formentlig til at koste 11 millioner kroner, eksklusiv moms. Dette bliver dog ikke et problem, mener Carsten Lund, der er talsmand for gruppen bag projektet. Han udtaler følgende omkring finansieringen:

“Det her skal gerne gå hurtigt, vi vil ikke vente længere. Vi har allerede tilkendegivelser for 2,5 millioner kroner fra fonde, som end ikke har set projektet endnu, og vi tror på, at det hele kan klares med finansiering fra fonde. Pengene skal nok komme, fordi projektet er så unikt Desuden tror jeg i også i sidste ende, at Esbjerg Kommunes politikere vil finde det så interessant, at de også vil være med.

For at tage den optimistiske hat på, så tror jeg på, at al finanseringen kan være på plads ved slutningen af 2020, og så de første håndværkere begyndere at arbejde derude i begyndelsen af 2021. Derfra vil legepladsen etableres på fire måneder”

Tak!
Vi takker Avxperten for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Avxperten finder du blandt andet cat 7 kabler.